Fara apa calda si caldura, timp de trei zile. Ce zone din Bucuresti sunt afectate. Anuntul Termoenergetica

Numeroase blocuri din Bucuresti raman, timp de trei zile, fara apa calda si caldura, din cauza unor lucrari la conductele de termoficare. Lucrarile sunt planificate pentru perioada 26-28 martie, cand oamenii vor ramane fara apa calda si caldura. Vor fi afectate numeroase blocuri din sectorul 3.

„Lucrari de modernizare POIM – Magistrala 1 Sud, in Sectorul 3

Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) S.A. anunta, luni, continuarea lucrarilor de modernizare a conductelor de termoficare prin montarea unor vane cu diametrul de 500mm, in cadrul Lotului 1, Obiectivul 3 din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), pe Magistrala 1 Sud, in zona Bulevardului Nicolae Grigorescu din Sectorul 3 al Capitalei. Magistrala are o vechime de peste 60 de ani, anul punerii in functiune fiind 1963.

Aceasta lucrare, care va fi realizata printr-o interventie de scurta durata, este necesara si deosebit de importanta pentru continuarea intregului santier deschis in cadrul acestui obiectiv, in care s-a realizat aproximativ 99% din montajul conductei. Decizia a fost luata avand in vedere prognoza meteo din perioada urmatoare, care indica temperaturi in crestere. Furnizarea agentului termic pentru apa calda si incalzire va fi sistata in perioada 26 – 28 martie 2024 pentru clientii arondati punctelor termice care alimenteaza imobilele din perimetrul Bulevardelor Nicolae Grigorescu, Chisinau si Basarabia, Soseaua Iancului si strazile Torentului si Cozia.

Lucrarea are in vedere dezafectarea vanelor existente si a portiunii de conducta care face legatura intre ele, precum si executarea lucrarilor de reintregire a tronsonul de teava cu diametrul de 400 mm. Dupa dezafectarea actualelor dispozitive mecanice vor fi montate noile vane si conductele de legatura aferente. De asemenea va fi realizata o subtraversare pe strada Campia Libertatii, in caminul care face legatura cu reteaua de termoficare ce alimenteaza Bulevardul Nicolae Grigorescu. Tot acolo se va dezafecta conducta existenta, se vor monta suporti metalici si o conducta preizolata cu o lungime de aproximativ 100 m liniari. Ulterior, va fi dezafectat si provizoratul existent, fiind reintregit tronsonul de conducta cu diametrul de 500 de mm.

In cursul diminetii de marti, echipele companiei vor incepe, in regim de urgenta, manevrele tehnice de inchidere si golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior vor fi efectuate toate lucrarile sus-amintite.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti si echipele de interventie lucreaza in regim permanent pentru solutionarea problemelor aparute. Clientii au la dispozitie informatii prin mesajele preinregistrate la numarul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum si prin aplicatia Termoalert.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va multumim pentru intelegere!”, informeaza Termoenergetica Bucuresti.