FAKE NEWS lansat de VICE și DIGI24: George Simion ar fi fost huiduit la liceul Gheorghe Lazăr. Inginer de sunet: „Huiduiala e  un LOOP pus pe repeat de 3 ori”

Site-ul VICE a publicat acum trei zile un articol conform căruia liderul AUR, George Simion, ar fi fost huiduit la deschiderea noului an școlar de la liceul „Gheorghe Lazăr” din București. Drept dovadă a celor afirmate, VICE aduce un clip filmat la fața locului de Mihai Popescu. Analizând cu atenție clipul postat, inginerul de sunet Alex Oaie Gavril, absolvent al SAE Bucuresti (School of Audio Engineering), demască într-o postare de Facebook falsul.

Referitor la cele întîmplate, inginerul de sunet Alex Oaie Gavril a scris următoarele pe pagina personală de Facebook:


„Buna dimineata la cafeluță. M-am trezit special pentru aceasta postare pe care voiam sa o fac de aseară dar am zis sa dorm un pic ca să mi se așeze bine ideile in cap. Voi începe cu niște axiome foarte clare ca sa înțelegeți din start pozitionarea si motivația mea pentru care fac aceasta expunere.


1. In primul rand nu am nici o apartenență politică si nu sunt susținătorul vreunui partid politic din România, prin urmare nici a unui membru a vreunui partid. Așadar nu am nici o afinitate pentru George Simion si AUR, însă am decis sa îl „apăr” ca sa evidentiez inca un fals grosolan al miz3riei l3ftiste numita VICE.


2. Mentionez ca in aceasta „speță” am statutul de EXPERT , fiind absolvent al SAE Bucuresti (School of Audio Engineering) adică inginer de sunet. Nu pot zice ca am fost cel mai bun sunetist din clasă, însă pot zice ca am luat mereu cele mai mari note când au fost examene de Auz pe frecvențe iar asta se poate verifica si confirma oricând si cu colegii si cu profesorii. Adică dacă cineva cu Auz Absolut iti poate zice in ce gamă scârțâie ușa, eu pot sa iti zic in ce frecventa scartie ușa.


Deci care este problema? E vorba despre un articol scris de Vice si preluat apoi de GIGITV despre o filmare a lui Simion la un liceu din București unde chipurile elevii l-ar fi huiduit pe acesta.


Întâmplător am ascultat clipul pe boxe de studio si am auzit „falsul” imediat. Daca ascultați atent  veți auzi ca Reverbul (adică ecoul) sălii este diferit cand se aud huiduielile față de când vorbește Simion iar tinand cont ca filmarea este dintr-un singur unghi, acest lucru este IMPOSIBIL in realitate. Se aude clar cum înregistrările sunt suprapuse iar cine a făcut editarea e mare v@car. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca se aude pe inregistrare cum huiduiala e  un „loop” pus pe repeat de 3 ori. 


Apoi au nesimțirea sa explice cum ca Simion ar  fi postat clipul editat si cu huiduielile scoase. Dragii mei de la VICE, va rog sa ne învățați si pe noi  amatorii cum se scoate ambianța dintr-o inregistrare si sa pastrezi doar sursa  ca incercam sa scoatem cinelele de la tobă din microfoanele de voce de cand s-a inventat sound designul”, a scris pe pagina personală de Facebook inginerul de sunet Alex Oaie Gavril.

Alături de VICE, postul Digi24 a scris pe pagina sa de Facebook că liderul AUR, George Simion, ar fi fost huiduit la manifestările ocazionate de prima zi de școală de la liceul „Gheorghe Lazăr” din București.

„Potrivit relatărilor celor prezenți, Simion a fost prezentat drept absolvent și a fost invitat să vorbească. Nu a aplaudat nimeni la auzul numelui său, dar elevii claselor a XII-a au început să-l huiduie pe liderul AUR când acesta a încercat să-ți susțină discursul, și l-au lăsat doar să spună „Bună ziua”. După incident, George Simion a renunțat la discursul pregătit și a vorbit foarte puțin, spunându-le copiilor doar să învețe și să nu plece din România”, a scris Digi24.

Pentru a arăta adevărul, la câteva ore de la incident, George Simion a pus pe Facebook un videoclip în care în care nu se aud huiduielile, ba chiar liderul AUR este aplaudat de elevi.