Explozie a unei mine marine în Marea Neagră, în zona unui dig din Costineşti, România. Nu sunt victime

Autorităţile din județul Constanţa intervin, luni dimineață, după ce o explozie a fost raportată în stațiunea Costineşti de la Marea Neagră. Explozia s-a produs în zona digului din faţa Hotelului Forum. Potrivit primelor informații oferite de ISU, ar fi vorba despre o mină marină.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a anunțat că nu sunt victime.

Purtătoarea de cuvânt a instituției, Ana-Maria Stoica, a confirmat că echipele de intervenție au găsit urmele unei explozi în dig.

„În jurul orei 9.00, am fost solicitaţi prin apel la 112 să intervenim în staţiunea Costineşti, acolo unde a avut loc o explozie în dig […] Ajunşi la faţa locului, colegii au delimitat zona şi au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Forțele Navale române transmit de asemenea că Garda de Coastă verifică situația legată de explozia care a avut loc în această dimineață în zona digului din zona Costinești.

O a doua mină a fost semnalată în derivă în aceeași zonă, informează Forțele Navale, care adaugă că o echipă de scafandri specializați va verifica zona unde a fost semnalată prezența minei.

Intervenția autorităților are loc după o explozie puternică în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje.

Știre preluată de pe Radio Europa Liberă România