Experiment nebun! Cum au explodat peste 10.000 de litri de Coca-Cola VIDEO

Maxim Monakhov, un vlogger rus cunoscut sub numele de Mamix, a creat un clip viral pe YouTube, care a adunat deja peste 7 milioane de vizualizări.

Ce este așa deosebit în acest filmuleț? Mamix și-a lansat o provocare de-a dreptul dementă: să creeze cel mai mare jet de Coca-Cola din lume.

Pentru asta, el a folosit nu mai puțin de 10.000 de litri de suc, iar experimentul a fost pus la cale pe un câmp, pentru a nu avea loc incidente nedorite.

Sucul a fost turnat din sticle într-un recipient foarte mare, presurizat. Apoi, în interior a fost adăugat bicarbonat de sodiu, ingredient care a declanșat spectaculoasa erupție.

Mamix spune că a cheltuit pentru acest experiment aproximativ 7.800 de euro. Este o versiune mai complexă a cunoscutului experiment în care Cola este amestecată cu bomboane Mentos.

Efectul este similar, dar procesul prin care are loc explozia este diferit. În cazul folosirii bomboanelor Mentos, jetul de suc erupe prin eliberarea dioxidului de carbon care există deja în Cola. Este o simplă reacție fizică.

În schimb, în cazul acestui experiment, în care a fost folosit bicarbonat de sodiu, este vorba despre o reacție chimică.

Hidrogenul din Cola a reacționat cu carbonul din bicarbonat, producând o cantitate suplimentară de dioxid de carbon. Acest gaz este cel care produce explozia.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: