Evdochia Alenei (AUR) avertizează: Siguranța elevilor este în pericol. Terenul de sport al unei școli din Năvodari, la un pas de prăbușire

Un crater stă să înghită curtea unei școli din Năvodari din cauza săpăturilor efectuate la fundația unui bloc de patru etaje, care au destabilizat solul, avertizează senatoarea AUR Evdochia Aelenei. Având în vedere că siguranța elevilor este pusă în pericol, aceasta i-a adresat ministrului Educației o interpelare prin care solicită autorităților să ia măsuri.

„Este vorba despre Şcoala numărul 1 din Năvodari”, precizează senatoarea AUR, adăugând că săpăturile la fundaţia unui bloc au dus la prăbuşirea gardului şcolii, iar acum pun în pericol terenul de sport al unităţii de învăţământ. „Infrastructura școlilor din România lasă de dorit, însă nu credeam că vom fi în situația în care la nivelul unui oraș, în anul de grație 2021, școala să cadă peste copiii noștri. Interesul politic din păcate este prioritar nevoilor elevilor sau dascălilor, iar acest lucru, dacă chiar vă doriți o Românie educată, este imperios necesar să dispară”, constată Evdochia Aelenei în interpelarea trimisă ministrului Sorin Cîmpeanu.

În acest context, senatoarea AUR îi solicită ministrului Educației răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. La nivelul Ministerului Educației Naționale, este cunoscută problema semnalată la Şcoala numărul 1 din Năvodari?
  2. Ce măsuri aveți în vedere să luați pentru a asigura siguranța elevilor și a profesorilor de la Şcoala numărul 1 Năvodari?
  3. În prealabil, pentru obținerea autorizației de construcție a imobilului din vecinătatea școlii, a fost necesară obținerea acordul unității de învățământ?
  4. Aveți în vederea realizarea unei anchete privind situația semnalată mai sus?