Europa se închide bucată cu bucată! Tot mai multe zone intră în carantină totală

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus duce la o nouă carantină totală în Europa. Dovadă o stau zonele care au fost închise din cauza noilor cazuri înregistrate.

Așadar, autoritățile locale din Madrid au decis închiderea mai multor cartiere din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. În plus, autoritățile vor să impună noi restricții care vizează deplasările în anumite zone ale orașului. Aceste noi măsuri vor afecta peste 850 de mii de locuitori ai capitalei Spaniei.

BBC News notează că, de luni, peste 850 de mii de persoane din Spania se vor confrunta cu restricții privind călătoriile și limitarea celor care participă la întâlniri.

Spania a înregistrat cel mai mare număr de cazuri din Europa

Măsurile luate de autoritățile locale vin în contextul în care Spania are cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din Europa, iar Capitala este din nou cea mai afectată regiune.

Măsurile luate de autorităţile de la Madrid vin în contextul în care mai multe ţări din emisfera nordică se pregătesc acum pentru un al doilea val de pandemie pe măsură ce se apropie iarna.

Potrivit Universității Hopkins, în Europa, cea mai afectată țară este Spania, cu peste 625.600 de contaminări şi 30.405 decese asociate noului coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că în Europa au fost confirmate 5 milioane de cazuri şi peste 228.000 decese, de la începutul pandemiei.

Mai multe țări europene se luptă cu o dublare a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni. Numai în ultimele şapte zile au fost raportate peste 300.000 de noi contaminări.

capital.ro