Eugen Popescu: mulți români nu se vor mai întoarce. Statul român nu le oferă decât bătaie de joc

Expertul în problematica românilor din afara granițelor, Eugen Popescu, a vorbit cu Olivia Bulboacă despre soarta românilor forțați de soartă să plece în afara granițelor. După 1989 România a înregistrat cel mai mare exod de români din întreaga sa existență. Nici în timpul celor două războaie mondiale nu a existat o așa masă mare de români care să își părăsească țara sau locurile natale.

„Datorită crizei sanitare peste un milion de români s-au întors acasă, forțați de închiderea economiilor europene. Cea mai mare parte însă nu se va mai întoarce niciodată deoarece România este un stat imperfect, există foarte multă corupție și foarte multă birocrație.

În România există o clasă politică care nu lucrează în interesul lor, în interesul națiunii române, motiv pentru care ei își fac o viață acolo, împreună cu familia.

Au plecat din România oameni foarte buni, am pierdut o forță de muncă calificată și impresionantă datorită unor politici foarte proaste făcute de partidele politice care au infestat statul român” a declarat Eugen Popescu pentru ropres.ro.