Ettore este labradorul care salvează oamenii de la înec

În Italia, „Salvatorii canini” scot oameni de sub zăpadă, de sub clădiri prăbuşite, iar unul chiar din mare. Labradorul Ettore a fost antrenat mai mulți ani ca să își perfecționeze abilitățile, iar acum salvamarul cu patru picioare sare în ajutorul celor pe cale să se înece.
Astfel, Ettore și partenerul său uman formează o echipă grozavă. Un fel de Baywatch, dar cu animale pe post de salvamari.  Labradorul Ettore este în misiune de patrulare împreună cu instructorul său, Valentina Renzopaoli. Și gata de acțiune la primul semn. Pe această plajă de lângă Roma, echipele de la școala italiană de câini de salvare veghează la siguranța oamenilor. Sunt câini-salvamar.
Valentina Renzopaoli, antrenoare de câini-salvamar: „Aceasta este o plajă unde vin multe familii și mulți copii. Așa că suntem atenți la orice situație care ar putea deveni un pericol, de exemplu atunci când copiii se îndepărtează de mal pe saltele gonflabile.
Dacă se îndepărtează prea mult de țărm, pe o mare agitată asta ar putea deveni periculos. Acum părinții au situația sub control. Dar recent, câini precum Ettore au salvat 14 persoane de pe saltele gonflabile.
Luigina Ceccharini: Salvamarii sunt minunați, dar ei sunt cu adevărat extraordinari.
De fapt, câinii sunt capabili de mari fapte de eroism”.
Simt curenții, au blana impermeabilă, labe palmate și un ham special conceput
„Uno, due, tre!”…
La o demonstrație la școală, saltul din elicopter este un test de curaj, dar și de încredere pentru un câine. El trebuie să fie dispus să-și urmeze stăpânul. Câinele și omul se completează reciproc în operațiunile de salvare pe apă. Salvamarul asigură victima, iar câinele îi trage pe amândoi la țărm. Hamul și vesta sunt plutitoare. În urmă cu treizeci de ani, Ferruccio Pilenga a avut ideea de a antrena câini pentru astfel de operațiuni: Labradorii sunt printre rasele care iubesc apa și cărora le place să recupereze lucruri din mare.

 » Aflați mai multe informații aici.