Este nevoie urgentă de medicamente antivirale în farmacii. Inițiativa AUR care ar reduce presiunea asupra spitalelor în contextul crizei sanitare

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care ar reduce semnificativ presiunea asupra spitalelor, având în vedere că sistemul medical românesc este în colaps. Inițiativa prevede instituirea unei proceduri de autorizare în regim de urgență a medicamentelor indicate în protocolul de tratament al bolii COVID-19, astfel încât acestea să poată fi introduse pe piață, a anunțat deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu.

AUR lansează pe această cale un apel către toți parlamentarii, indiferent de formațiunea politică din care fac parte, de a susține această inițiativă astfel încât să fie adoptată cât mai repede.

„Alături de colegul meu, dr. Sorin Muncaciu am depus un proiect de lege pentru reglementarea unei proceduri de autorizare rapidă a medicamentelor necesare în tratarea COVID, astfel încât acestea să poată fi introduse imediat pe piață, pe bază de rețetă! În momentul de față, medicamentele, cum ar fi cele antivirale, pot fi autorizate doar prin parcurgerea unei proceduri greoaie și îndelungate, o procedură incompatibilă cu situația în care ne aflăm – suntem într-o adevărată criză sanitară, oamenii mor arși de vii în spitale, iar întreg sistemul medical românesc se află în pragul colapsului după 30 de ani de subfinanțare!”, a declarat deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu.

Acesta a subliniat că este necesar ca medicamentele să poată fi introduse pe piața românească, în farmacii, și administrate cât mai devreme în evoluția bolii, la recomandarea medicilor, cu scopul de a reduce riscul de deces al pacienților și de a le îmbunătăți șansele de recuperare post-COVID.