Eroii nu mor niciodata si pacat de sangele varsat. Suporterii i-au cinstit prin mars pe cei cazuti in Revolutia din Decembrie 89 de la Timisoara. Foto si video | OpiniaTimisoarei.ro

Eroii nu mor niciodata si pacat de sangele varsat. Suporterii i-au cinstit prin mars pe cei cazuti in Revolutia din Decembrie 89 de la Timisoara. Foto si video | OpiniaTimisoarei.ro

TIMISOARA. Momente de reculegere, coroane de flori si lozinci din timpul Revolutiei din Decembrie 1989. Toate acestea s-au regasit la traditionalul mars al suporterilor, care comemoreaza evenimentele din urma cu exact 31 de ani.

CITESTE SI: Ziua in care curajul nebun al unor tineri a pornit Revolutia Romana, la Timisoara. 16 Decembrie 1989 

Suporterii alb-violeti au organizat miercuri seara Marsul Eroilor, un omagiu pe care acestia il aduc an de an celor care s-au jertfit pentru Libertate la Timisoara.

Aproximativ 100 de de tineri, mai putini decat in alti ani, din cauza pandemiei de coronavirus, au pornit pe jos, din Piata Maria, unde s-a aprins scateia Revolutiei, si au mers pana la Cimtirul Eroilor, unde isi dorm somnul de veci Eroii Timisoarei.

Cine uita e complice!‘, acesta este motto-ul cu care oamenii, pastrand distantarea fizica si purtand masti de protectie, au pornit pe strazile Timisoarei, in jurul orei 18.00.

Tinerii au purtat flori, torte, steaguri tricolore si steaguri ale Revolutiei cu vechea stema decupata. Tinerii au strigat mesaje precum ”Eroii nu mor niciodata!”, „Cinste lor, cinste lor, Eroilor” si „Libertate”, alaturi de semnul victoriei.

Lozincile din timpul Revolutiei, precum ”Libertate”, ”Timisoara”, ”Pacat, pacat de sangele varsat” sau ”Azi in Timisoara, maine-n toata tara” opresc timpul in loc si fac ca fiecare trecator sa isi plece capul, pentru o secunda, in amintirea celor care au murit pentru libertate.

Prima oprire a tinerilor a fost, ca intotdeauna, la Catedrala Mitropolitana. Este locul atat de incarcat de urmele istoriei dureroase ale lui Decembrie 89, in care sunt aprinse candele in memoria celor care s-au jertfit pentru un vis maret.

Tinerii si-au continuat drumul pana in fata Operei, unde au pstrat un moment de reculegere si au continuat spre Piata Unirii si Marasti.

Drumul a continuat pana la Cimitirul Eroilor, unde inimosii suporteri s-au recules in locul in care martirii isi dorm somnul de veci.

Este locul care indeamna la tacere, indeamna la respect si pretuire. Iar cei care cinstesc eroii prin acest mars le aduc aici un ultim omagiu, depun coroanele de flori la monumentul dedicat martirilor Revolutiei de la Timisoara si aprind lumanari, rugandu-se pentru cei ce au platit cu viata pretul libertatii.

FOTO: Virgil Simonescu

Video: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.