Economie

Ericsson – Suedezii capitalizează masiv subsidiarele din România, inclusiv fabrica de antene din Timișoara. ANCOM are în plan pentru acest an organizarea licitației 5G

Ericsson – Suedezii capitalizează masiv subsidiarele din România, inclusiv fabrica de antene din Timișoara. ANCOM are în plan pentru acest an organizarea licitației 5G
Distribuiți acest articol!

scris astăzi, 07:00

Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente telecom la nivel mondial, cu vânzări de 71,3 miliarde de coroane suedeze în 2021, a alocat aproape 150 milioane de lei (circa 30 milioane de euro) pentru capitalizarea celor două subsidiare din România, Ericsson Telecommunications România și Ericsson Antenna Technology România, ultima fiind fosta fabrică de antene de telecomunicații preluată în 2019 de la germanii de la Kathrein în cadrul unei tranzacții la nivel global.

“Ericsson revizuiește structura de capital a filialelor sale în conformitate cu politicile interne ale companiei”, a declarat pentru Profit.ro un purtător de cuvânt al grupului suedez.

Potrivit datelor Profit.ro, Ericsson Telecommunications România a fost capitalizată cu 49,1 milioane de lei, iar Ericsson Antenna Technology România, cu suma de 98,2 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI Tehnologia 5G va contribui cu până la o mie de miliarde de euro la PIB-ul european în 2021-2025

Cu peste 1.300 de salariați, Ericsson Antenna Technology România are sediul în Timișoara și produce cele mai noi antene din portofoliul grupului suedez, utilizate cu preponderență pentru tehnologiile 4G și 5G, acestea fiind livrate către aproape toți operatorii de telecomunicații importanți la nivel important.

În 2020, conform celor mai recente date publice disponibile, afacerile companiei au atins 474,2 milioane de lei, iar profitul net s-a situat la 27,2 milioane de lei.

Ericsson Telecommunications România are sediul în București și a consemnat în 2020 afaceri de 787,9 milioane de lei, în creștere cu 2,2% față de 2019. Și profitul net a înregistrat un avans ușor, sub 1%,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...