Erdogan critică Occidentul că închide ochii la suferinţele civililor din Fâşia Gaza

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri Occidentul că închide ochii la suferinţele populaţiei civile din Fâşia Gaza, liderul turc făcând aceste declaraţii în timpul unei vizite la Ankara a preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier, relatează dpa, transmite Agerpres.

Gaza a fost distrusă, a spus Erdogan. „Prietenii noştri germani trebuie să vadă această situaţie tragică”, a declarat liderul turc miercuri la Ankara, după o întrevedere cu Steinmeier. Întregul Occident este alături de Israel, a adăugat el.

Preşedintele turc l-a criticat aspru pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi l-a acuzat că a pus în pericol întreg Orientul Mijlociu pentru a-şi asigura supravieţuirea politică.

Cu toate acestea, el a subliniat că Turcia depune eforturi pentru a asigura eliberarea ostaticilor răpiţi de Hamas.

Totodată, Erdogan a cerut ca restricţiile asupra exporturilor de arme către Turcia să fie ridicate complet.

El şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la creşterea rasismului în Germania.

„Îngrijorările noastre cu privire la creşterea xenofobei, islamofobiei, organizaţiilor de extremă dreapta şi rasiste din Germania şi din Europa sunt din ce în ce mai mari”, a mai spus Erdogan.

Liderul de la Ankara a afirmat că este „mândru” de milioanele de persoane de origine turcă din Germania, care joacă roluri importante în societate, economie şi cultură.

El a salutat, de asemenea, o nouă lege privind dubla cetăţenie ca fiind un pas important către o mai bună integrare.

„Numitorul comun remarcabil şi coloana vertebrală a relaţiilor noastre bilaterale cu Germania sunt legăturile noastre umane puternice”, a mai spus Erdogan.