Elon Musk s-a hotărât. Când va trimite primii oameni pe Marte

Planurile ambițioase ale lui Elon Musk nu mai sunt un secret pentru nimeni, mai ales că acum are la îndemână și racheta Starship care să-l ajute să le ducă la îndeplinire.

Așa că prima călătorie pe Marte ar putea avea loc mai repede decât credem. Într-o discuție cu fondatorul Mars Society, Robert Zubrin, Musk a declarat că „avem o șansă reală de a fructifica o fereastră de transfer în anii următori”.

Ce înseamnă acest lucru? La fel cum cea mai mică distanță între două puncte este în linie dreaptă, la fiecare 26 de luni orbitele Pământului și planetei Marte se aliniază într-un fel care ar face mult mai convenabilă călătoria către Planeta Roșie. SUA, China, dar și Emiratele Arabe Unite au profitat de acest fenomen vara asta, când au trimis pe Marte rovere sau alte misiuni. Cea de-a doua fereastră la care face referire Musk va avea loc în 2024.

„SpaceX încearcă să rezolve cea mai mare problemă, aceea a sistemului de transport. Speranța mea este că vom vedea Starship în stratosferă înainte de finalul anului și, dacă Elon are dreptate, să o vedem pe orbită la anul sau peste doi ani”, a precizat și Zubrin.

Și NASA a selectat SpaceX, alături de alte trei companii, pentru dezvoltarea unei versiuni Starship dedicate misiunilor pe Lună, lucru care indică și cât de avansate sunt discuțiile la nivel înalt în ceea ce privește explorarea spațiului cosmic. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: