Elon Musk le-a spus angajaţilor Twitter că va fi nevoie de ”o raţionalizare a numărului de angajaţi”

Elon Musk s-a adresat pentru prima dată angajaţilor Twitter, joi, proiectând o nevoie de ”raţionalizare a numărului de angajaţi”, dar oferind şi alte câteva detalii noi despre preluarea companiei de social media, în valoare de 44 de miliarde de dolari, transmite Reuters, citată de News.ro.

Musk a apărut la o discuţie video cu o întârziere de 10 minute, la ceea ce s-a dovedit a fi o sesiune liberă de întrebări şi răspunsuri moderată de un director al Twitter, în care Musk a gândit despre existenţa extratereştrilor şi a altor civilizaţii spaţiale şi despre părerea sa că Twitter ar trebui să ajute ”civilizaţia şi conştiinţa”.

El le-a spus angajaţilor Twitter că doreşte să crească numărul de utilizatori ai serviciului la cel puţin un miliard de oameni şi a spus că publicitatea va rămâne importantă pentru companie, în ciuda faptului că a spus anterior că crede că Twitter nu ar trebui să difuzeze reclame, potrivit unei înregistrări audio a întâlnirii, ascultată de Reuters.

”Cred că publicitatea este foarte importantă pentru Twitter. Nu sunt împotriva publicităţii. Probabil că aş vorbi cu agenţii de publicitate şi aş spune: ‘hei, să ne asigurăm că reclamele sunt cât mai distractive posibil’”, a spus Musk.

Angajaţii Twitter au apelat la un canal intern Slack în timpul sesiunii, postând meme şi plângându-se că Musk nu oferă răspunsuri utile cu privire la viziunea sa pentru afacere şi compensarea angajaţilor.

De asemenea, ei au cerut pe Slack ca moderatorul să-l întrebe pe Musk despre părerile sale despre munca de la distanţă, deoarece Twitter permite în prezent angajaţilor să lucreze de la distanţă sau la birou.

Musk a spus că crede că personalul Twitter ar trebui să încline spre lucrul într-un birou, dar şi-a exprimat dorinţa de a face câteva excepţii.

Accentul ar trebui să fie ”spre munca în persoană, dar dacă cineva este excepţional, atunci munca la distanţă poate fi în regulă”, a spus el.

Musk a participat la discuţia video purtând o cămaşă albă şi părea să stea într-o bucătărie, potrivit unei surse care a urmărit apelul. Când şi-a oprit videoclipul la sfârşitul întrebărilor şi răspunsurilor, avatarul său părea să fie două mâini în forma numărului 69, o aparentă referire la o poziţie sexuală, a spus sursa.