Magazin ROPRES

Elon Musk, în centrul unei noi controverse: CEO-ul Tesla a ridiculizat pronumele folosite de persoanele transgen / Imaginea de la care au pornit nemulțumirile

Elon Musk, în centrul unei noi controverse: CEO-ul Tesla a ridiculizat pronumele folosite de persoanele transgen / Imaginea de la care au pornit nemulțumirile
Distribuiți acest articol!

CEO-ul Tesla Elon Musk ar trebui să își ceară scuze pentru comentariile „insensibile” care au ridiculizat pronumele de gen, afirmă activiștii LGBT de la Human Rights Campaign (HRC) citați de Insider.

HRC clasificase anterior Tesla pe primul loc în indexul său Corporate Equality (CEI) realizat anual de organizație și care măsoară cât de prietenoase sunt companiile față de angajații lor LGBT.

Comentariile HRC au venit după ce Musk a distribuit luni pe Twitter un meme cu un soldat care își freacă mâinile însângerate pe față cu descrierea „când îți pui el/ea în descriere”, o referință la persoanele care folosesc alt pronume decât cel al sexului biologic.

pic.twitter.com/qbNT1dUsED

— Elon Musk (@elonmusk) December 14, 2020

Activiștii de la ONG-ul GLAAD afirmă că folosirea acestora în descrierea conturilor de pe platformele social media poate normaliza folosirea altor pronume și „ajuta la încurajarea unui mediu social media mai prietenos față de persoanele transgen”.

După ce a fost acuzat de transfobie Musk a scris pe Twitter că: „susțin absolut persoanele trans dar aceste pronume sunt un coșmar estetic”.

Musk a redistribuit de asemenea o postare din 2017 a Tesla în care compania face referire la indexul CEI, notând că este „foarte mândră” de scorul obținut și că incluziunea persoanelor LGBT este „o parte importantă” a culturii sale organizaționale.

Oh and umm … https://t.co/jtg944ERCy

— Elon Musk (@elonmusk) December 16, 2020

Indexul CEI clasifică în fiecare an angajatorii pe baza politicilor lor față de persoanele LGBT, practicilor și beneficiilor. Însă cei de la HRC nu au fost impresionați de ultimele comentarii ale lui Musk.

„CEI nu este o acoperire pentru comportamentul personal prost și HRC condamnă tweet-urile lui Musk în care ridiculizează pronumele”,

 » sursa: hotnews.ro


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...