Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost AMÂNATĂ

Negocieri tensionate asupra eliminării pensiilor speciale. Aleșii din Parlament nu se înțeleg. Liderul deputaților PSD – Alfred Simonis a acuzat parlamentarii PNL și USR că tergiversează eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Liderii coaliției au amânat, marți, demersul de modificare a statutului deputaților și senatorilor din motive procedurale.

La ședința Birourilor Permanente Reunite de marți dimineață, conducerea Parlamentului a decis să trimită inițativa la comisie astfel încât să fie obținute toate avizele și să fie îndepliniți pașii procedurali. 

„A fost o situație ciudată în Birourile permanente pentru că, la propunerea mea, În numele PSD, am cerut ca azi, la 15.00, să aibă loc o ședință reunită pentru a discuta despre eliminarea pensiilor spcieale pentru parlamentari. Au propus și dânsii proiecte pentru eliminare. Nu s-au înțeles în coaliție, au venit fiecare cu proiectul lui. Nu mai doresc eliminarea pensiilor speciale. Durează un minut până votăm. Este abrogarea a două articole și nu mai exista baza legală pentru pensiile speciale. Este o tergiversare. Nu mă așteptam ca USR și PNL să voteze împotriva convocării unui plen pentu eliminarea pensiilor speciale”, a declarat Alfred Simonis.

Eliminarea pensiilor speciale ar urma să fie adoptată într-o ședință de plen reunit săptămâna viitoare.

Sursă text: realitatea.net

Susă foto: digi24.ro