Elevii unei școli de București, abuzați de către învățătoare. Sorin Mateescu (AUR) sesizează ministrul Educației

O învățătoare de la Școala Gimnazială nr. 128 din București este acuzată de comportament abuziv față de copiii din ciclul primar. În urma unor petiții venite la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor din Senatul României și a sesizărilor făcute de către părinții acestor elevi, senatorul AUR Sorin Mateescu solicită ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, un punct de vedere referitor la acest caz, în condițiile în care până acum nu s-a desfășurat nici o anchetă.

Cadrul didactic este acuzat de bullying față de elevi, de încălcarea normelor deontologice, de segregare pe motiv de gen, abuz emoțional. În plus, învățătoare întreprinde acte ilegale prin moduri de organizare forțată a taberelor de vară, fără a informa conducerea școlii și a depune actele necesare conform procedurilor legale, susțin părinții. Potrivit informațiilor, președintele Comitetului de Părinți din Școala Gimnazială nr.128, împreună cu un număr de cel puțin 10 părinți din respectiva unitatea educațională, au depus în ultimii ani un șir de memorii fără răspuns la Inspectoratul Școlar Sector 5 și cel al Municipiului București.

Situația este deosebit de gravă, în condițiile în care învățătoarea Georgeta Oprea susține că are susținerea ISMB și a diverșilor inspectori școlari din București și nimeni nu se poate atinge de persoana ei.

Senatorul AUR face apel la ministrul Sorin Cîmpeanu să ia atitudine și să verifice prin instituțiile din subordine situația din respectiva unitate școlară, „în virtutea faptul că educația presupune bun-simț și colaborare, nu rea-voință între cadre didactice-copii-părinți, precum și faptul că vorbim de abuzuri la nivelul unor elevi din ciclul primar, a căror formare emoțională este afectată”.