Elena Udrea, după ce ANAF i-a scos la vânzare bunuri evaluate la circa 800.000 euro: „Putem spune că România s-a promovat pe banii mei”

Elena Udrea a reacţionat pe pagina sa de socializare după ce ANAF i-a scos la vânzare două maşini şi mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străulești. Fiscul speră să obțină circa 800.000 euro în urma licitațiilor.

„Referitor la știrea privind vânzarea bunurilor ce îmi aparțin, pentru a acoperi “prejudiciul” din Gala Bute, spun ce-am spus şi ieri în faţa Instanței: nu doar că stau abuziv în pușcărie de 6 luni, dar tot abuziv sunt pusă să plătesc 8 milioane de lei, contravaloarea promovării României la gala de box când a boxat Lucian Bute în 2011 la București, arată Gândul.

Promovarea a avut loc, brandul turistic a fost promovat şi a fost văzut de aproape 200 de milioane de spectatori şi telespectatori în direct şi în reluare, pe televiziuni naționale şi internaționale cum ar fi Eurosport, Euronews, CNN”, scrie Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Udrea: „Putem spune că România s-a promovat pe banii mei”

„A fost cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în România şi cea mai mare acțiune de promovare a țării, şi eu sunt pusă acum să plătesc contravaloarea acestei promovări, fără să fiu vinovată de ceva anume.

Deci putem spune că România s-a promovat pe banii mei. E ca şi cum ai pune un ministru al transporturilor să plătească un pod care s-a făcut, de care se bucură toată ţara, pe el trec mașini, dar pentru ca o justiție absurdă zice ca ministrul nu ar fi supravegheat suficient pe cei de la CNAIR care au făcut licitația pentru construirea podului, şi deși nimeni de la CNAIR nu este acuzat de nimic, totuși, ministrul este pus să plătească podul din banii lui”, mai scrie Udrea.

ANAF vinde mașinile Elenei Udrea. Cât costă Mercedesul S500 pus la vânzare

Mai multe bunuri aparținând fostului ministru Elena Udrea sunt scoase la vânzare de ANAF. Printre acestea se numără două maşini, un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani, precum şi mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti.

Fiscul vrea să vândă cele două autoturisme cu prețuri destul de mari, deși nu mai sunt atât de noi. Astfel, pentru Fiat 500 cere 7.158 euro şi 7.685 euro pentru Mercedes Benz S500.

Cea mai mare parte a banilor ar trebui, însă, să vină de pe cele şase terenuri, pentru care ANAF încearcă să obţină cel puţin 793.447 euro, preţ care include TVA.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale.

Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade.

Elena Udrea execută în prezent o pedeapsă de şase ani de închisoare, în urma condamnării în dosarul Gala Bute.