Electrificare CFR, căpușată de escrocii lui Grindeanu

Sinecuri la Electrificare CFR din banii operatorilor feroviari. Conducerea CFR a numit doi noi membri în Consiliul de Administrație cu funcție de director, astfel s-a ajuns ca această companie să aibă câte un director la fiecare patru angajați. Culmea, mulți dintre angajați nu au nicio legătură cu domeniul feroviar.

Consiliul de administrație al companiei este plin de nume controversate:

Ceșa Petru

Pus sub urmărire penală în ianuarie. Acesta a fost director general adjunct tehnic în cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de: abuz în serviciu și uzurparea funcției.

Hunyadi Monica
Proprietară de salon de înfrumusețare cu studii de master în comunicare și experiență de doi ani în pozițiile de colaborator extern și consultant la Camera Deputaților. Ea este din 2020, asociat și administrator unic al unei firme cu profil de „coafură și alte activități de înfrumusețare”.

Ungureanu Petre
Consilier director general CFR SA, activitate de 20 de ani în SRI. Petre Ungureanu este asociat cu Vasile Albulescu, prietenul din copilărie al ministrului Sorin Grindeanu, împreună cu care a cumpărat două societăți ce administrează cariere de piatră.

Gurza Vasile
Pensionar din Timișoara, reactivat. După numirea lui Ion Simu-Alexandru ca director general, la cârma Direcției de Achiziții a fost numit în martie 2022 Vasile Gurza, care ulterior a fost promovat ca director comercial. El are calitatea de pensionar, ocupă funcția de director de achiziții al CFR SA. Potrivit declarației sale de avere de pe site-ul companiei Electrificare CFR, unde este membru în Consiliul de Administrație, a câștigat anul trecut 15.000 de lei din pensie, dar aproape de zece ori mai mult, respectiv 144.000 de lei din funcția de revizor general la Timișoara.