Economie

Electrica, Hidroelectrica și SAPE fac consorțiu pentru a cumpăra CEZ România

Electrica, Hidroelectrica și SAPE fac consorțiu pentru a cumpăra CEZ România
Distribuiți acest articol!

Companiile românești Electrica, Hidroelectrica și Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) doresc să facă un consorțiu pentru a achiziționa activele pe care cehii de la CEZ le au în România, potrivit unui anunț al Electrica pe bursă. Practic, CEZ vinde tot ce are în România, adică și parcul eolian din Dobrogea şi distribuția din Oltenia. Prin Ministerul Economiei, statul este acționar majoritar la Hidroelectrica (80% ), acționar unic la SAPE, iar la Electrica deține un pachet 48,7%.

Electrica doreste sa informeze actionarii si investitorii cu privire la faptul ca este in curs de a explora posibilitatea participarii sale, in cadrul unui potential consortiu format impreuna cu Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie S.A. (S.A.P.E. S.A.) si Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica S.A., la procedura competitiva organizata de CEZ a.s. pentru vânzarea filialelor sale din România. Electrica va informa in mod prompt actionarii si investitorii in legatura cu orice aspecte privind potentiala participare in cadrul proiectului descris mai sus, ce vor trebui raportate in conformitate cu prevederile legale aplicabile„, se arată în anunțul Electrica.

De asemenea, Hidrolectrica are pe ordinea de zi a ședinței AGA din 25 iunie aprobarea depunerii unei oferte angajante pentru grupul CEZ.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...