Echipa USR fericită: au respins în bloc amendamentele pentru investiții

Dan Barna are cea mai bună echipă din lume: este echipa lui și numai a lui. Parlamentarii de la USR au respins în bloc toate amendamentele depuse de către partidele politice pentru bugetul din anul 2021.

Zeci de mii de investiții publice au fost lăsate fără finanțare de la bugetul de stat și banii se vor duce pe finanțarea partidelor politice și pensii speciale pentru primari, procurori și judecători, unii dintre ei corupți, foarte corupți.

USR nu are nevoie de drumuri, nu are nevoie de spitale, de școli. Este normal: ei le au în EUROPA, acolo unde își petrec cea mai mare din timp. Parlamentul României și mai nou guvernul reprezintă doar locurile din care își ridică salariile colosale(parlamentarii aproape 10 000 de euro).

Dan Barna a reușit să pună mâna pe USR, sursă de bani pentru membrii BNC, un grup organizat ce nu reprezintă pe români și care au un singur scop: obținerea de foloase în propriul interes.

Partidul este condus numai de apropiații săi și cum cineva dorește să vină cu o propunere ce nu concură cu interesele grupului este exclus pe loc din partid. Practic USR se va prăbuși o dată cu Dan Barna, partidul fiind în incapacitatea administrativă de a se reforma datorită modului în care acest grup de interese s-a așezat în fața votului de încredere dat de către români.

Are Dan Barna puterea să țină USR în interiorul arcului guvernamental? Puțin probabil având în vedere calitatea slabă a miniștrilor propuși și incapacitatea acestora de a lua decizii.

Sigur că ar putea fi alegeri reale, membrii să decidă cine să fie președintele partidului și cine să fie în BNC. Dar lucrurile nu se fac așa. Alegerile au loc numai când ei vor și vor candida numai cei admiși de ei. Vrea și altcineva să candideze? E simplu: ești exclus dacă nu faci parte din grup.

Cumva DNA sau DIICOT ar trebui să cerceteze modul în care BNC-ul de la USR a cheltuit banii primiți de la stat.