E timpul să aducem Basarabia acasă, să rupem granița de peste Prut

În data de 11 iulie 2021 vor avea loc din nou alegeri parlamentare în Republica Moldova. De fiecare dată frații români basarabeni și-au pus speranță într-o victorie a lor, într-o schimbare sinceră.

De fiecare dată așteptările au fost înfrânte și la conducerea teritoriului românesc de dincolo de Prut s-au tot succedat clanuri cu interese mafiote organizate în partide politice.

De aproape 30 de ani vedem aceleași figuri politice sau pe copiii și rudele lor apropiate. Nimic nou nu este lăsat să crească.

Aici nu mai este vorba despre est sau vest, despre Rusia, România sau Uniunea Europeană. Acestea sunt doar scuze sau forme sub care este prezentată lupta politică între clanurile mafiote de la Chișinău.

Putem spune că aici nici nu mai este vorba despre Unirea, așa cum o vedem noi, cei mai visători. Până și unirea a fost utilizată de factorul politic ca și scuză sau pretext.

În acești 30 de ani Republica Moldova a ajuns cel mai sărac stat din Europa, este statul cu cei mai săraci cetățeni și statul ce a reușit să piardă sub așa-zisele guvernări europene jumătate din populație țării. Da, acesta este adevărul, după căderea comunismului Republica Moldova a pierdut mai mulți cetățeni decât în întreaga sa istorie. Nici deportările sovietice atât de crunte și diabolice nu au reușit să dezrădăcineze mai mulți români între Prut și Nistru.

Niciodată nu am asistat la o victorie a estului împotriva vestului, a Rusiei împotriva României sau invers. Întotdeauna a fost pur și simplu doar victoria lor, a clanurilor mafiote care domină Republica Moldova. Rusia nu a câștigat nimic, România nu a câștigat nimic, Republica Moldova nu a câștigat nimic iar cetățenii au pierdut tot.

A venit timpul ca România să privească mai pragmatic dincolo de Prut și să elimine această graniță nedreaptă. Să menținem pe românii de acolo în această permanentă stare de incertitudine reprezintă o crimă la adresa națiunii.