ROPRES

După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma sponsorului președintelui Iohannis

Distribuiți acest articol!

Poliția Română vrea să cumpere în perioada următoare 75 de motociclete care să aibă cutie de viteze cu minim 5 trepte, motor cu o putere de minim 90 kw și o viteză maximă de minim 200 km/oră. Contractul, estimat la peste 1,8 milioane de euro, face parte dintr-o licitație mai mare a Poliției, însă pentru motociclete este o singură ofertă depusă de Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis. Și motocicletele de acum ale Poliției sunt tot BMW, relatează HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, dincolo de controversata achiziție a 600 de BMW-uri, Poliția Română mai are demarate 2 mari licitații, de zeci de milioane de euro, pentru care a primit deja câteva oferte.

Licitație de peste 57,7 milioane euro: 6 din 12 loturi au fost anulate

Cea mai recentă licitație de autovehicule a fost demarată de Poliție la sfârșitul lunii iulie 2022, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Valoarea estimată fără TVA a acordului cadru este de peste 284,8 milioane de lei (57,7 milioane euro). Contractul este împărțit în 12 loturi, dar 6 loturi de produse au fost anulate din diverse motive, precum lipsa ofertelor până la termenul limită ori faptul că ofertele nu au fost criptate sau ofertanții nu au răspuns la toți factorii de evaluare solicitați.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...