După ce România a amenințat că va sesiza Comisia Europeană, Ungaria a renunțat la discriminarea românilor

Începând de miercuri, se renunţă la obligativitatea carantinei instituţionalizate pentru cetăţenii României şi ai Ungariei în cazul trecerii graniţei dintre cele două ţări, a anunţat, marţi după-amiaza, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, într-o postare video pe pagina sa de Facebook, informează MTI, citată de Agerpres.

Anunțul vine după ce premierul român, Ludovic Orban, a amenințat că oficialii de la București vor sesiza Comisia Europeană pentru încălcarea dreptului la liberă circulație. 

Szijjarto a declarat că UDMR a cerut de mult timp Guvernului ungar să încerce să ajungă la un acord cu Guvernul României, astfel încât cetăţenii români şi ungari să poată trece frontiera fără a fi obligaţi să intre în carantină instituţionalizată.

Acesta a explicat că negocierile au fost accelerate.

„Am reuşit să ajungem la un consens, în urma căruia, ungurii şi românii vor putea trece graniţa dintre Ungaria şi România fără obligaţia de a intra în carantină instituţionalizată, începând de la miezul nopţii, adică de miercuri” – a adăugat ministrul.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro