Dumitru Flucuș, critici la adresa guvernării: PSD și PNL au asistat nepăsători la problemele fermierilor. AUR a depus încă de anul trecut un proiect de lege pentru a sigila orice transport care vine din Ucraina

Deputatul AUR Dumitru Flucuș a adus critici dure la adresa Guvernului Ciolacu, în contextul în care autoritățile de-abia acum iau în calcul introducerea sigiliului electronic pentru cerealele din Ucraina. Parlamentarul amintește că Alianța pentru Unirea Românilor a propus această soluție încă de anul trecut, ca răspuns la problemele pe care le întâmpină fermierii.

„Timp de aproape un an Guvernul PSD-PNL a stat nepăsător la problemele cu care se confruntă fermierii și transportatorii români. Au evitat cât au putut de mult să găsească soluții pentru aceștia. Însă, în vreme ce guvernarea Ciolacu-Ciucă a ignorat cele două categorii profesionale, AUR a venit cu soluții, la fel cum a făcut și de această dată pentru a rezolva revendicările acestora”, a afirmat deputatul.

Dumitru Flucuș a amintit că AUR a depus un proiect de lege pentru a sigila orice transport care vine din Ucraina și a-i pedepsi penal pe cei care intervin asupra sigiliului. „Am spus încă de atunci că acest lucru trebuie făcut de urgență și că mărfurile ucrainene pot tranzita teritoriul național, dar ele nu trebuie să rămână în țara noastră unde nu fac decât să distorsioneze piața. De asemenea, fermierii și transportatorii ucraineni nu trebuie să aibă prioritate față de cei români pe teritoriul țării noastre”.

Deputatul a criticat guvernarea pentru faptul că a ignorat timp de un an nemulțumirile fermierilor și că a fost nevoie de atât de mult timp pentru ca un reprezentant al guvernului, ministrul Marcel Boloș, să vină cu o soluție care s-a aflat deja pe masa guvernanților încă de anul trecut. În context, parlamentarul a făcut apel către Guvernul Ciolacu să depună eforturi pentru a rezolva problemele fermierilor și transportatorilor.

„Data viitoare, stimați guvernanți de la PSD și PNL, ascultați de propunerile pe care AUR vi le face, pentru că soluțiile pe care le facem vin din partea unor specialiști, nu sunt inventate, ca în cazul vostru, noaptea târziu în birourile din Kiseleff și Modrogan.

Dacă în privința sigiliului ați așteptat un an să vă dați seama de utilitatea acestei măsuri, măcar acum țineți cont de propunerile pe care AUR le-a făcut săptămâna trecută și rezolvați problemele cu care se confruntă fermierii și transportatorii”, a mai spus Dumitru Flucuș.