ROPRES

Dumitru Flucuș (AUR): Guvernul trebuie să vină cu un program pe termen lung, prin care să asigure o dezvoltare puternică a agriculturii

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR Dumitru Flucuș a declarat că pentru a rezolva problemele din sectorul agricol, Guvernul trebuie să vină cu un program pe termen lung prin care să sprijine fermierii români. Declarația a fost făcută în contextul dezbaterilor și adoptării în Camera Deputaților a proiectului de lege care prevede acordarea unui ajutor de stat, pe o perioadă de trei ani, producătorilor agricoli de legume, fructe şi cartofi.

Legea adoptată săptămâna trecută propune acordarea de sprijin sub formă de grant, pe o perioadă de trei ani, în valoare de 100.000 euro anual, în cazul persoanelor juridice şi a persoanelor fizice înregistrate fiscal, respectiv 300.000 euro anual în cazul cooperativelor pentru susţinerea activităţilor de sortare, ambalare, etichetare şi transport desfăşurate de producătorii agricoli de legume, fructe şi cartofi.

Deputatul AUR Dumitru Flucuș a salutat această inițiativă, dar a subliniat că pentru a susține agricultura, este necesar ca actuala clasa politică să gândească proiecte mult mai ample care să sprijine fermierii români pe termen lung, doar punctual.

„Acest sprijin este mic şi fermierii români vor ajunge, în curând, iar la necaz. În toamnă sau la anul.

De aceea, ca să rezolvăm problema din temelii, Guvernul trebuie să vină cu un program pe termen lung, prin care să asigure o dezvoltare puternică a agriculturii, astfel încât agricultura să devină prima ramură economică naţională care nu mai este în pierdere. Trebuie să avem capacitatea să nu mai cumpărăm mâncare, ci să producem mâncarea noastră, şi chiar să exportăm, ca să echilibrăm balanţa economică negativă pe care o avem, măcar în acest sector de activitate”, a declarat Dumitru Flucuș.

Reamintim că deputatul AUR Dumitru Flucuș a făcut nenumărate apeluri către Guvern și Ministerul Agricultorii prin care a solicitat autorităților să ofere mai mult sprijin fermierilor români, inclusiv prin interzicerea importurile de cereale, lapte și alte produse din Ucraina.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...