Dumitru Flucuș (AUR) despre Strategia națională de vaccinare : Nu are nici o legătură cu sănătatea românilor. Hotărârea de Guvern nu poate fi atacată la Curtea Constituțională

Invitat în cadrul emisiunii „Povești din Brașov”, deputatul AUR Dumitru Flucuș a vorbit despre subiecte de actualitate – campania AUR „Vara românilor”, ordonanța austerității și Strategia Națională de Vaccinare, act normativ prin care se va impune vaccinarea obligatorie.

Dumitru Flucuș a reiterat faptul că viziunea partidului AUR este aceea de a fi aproape de cetățeni în fiecare moment, nu doar în timpul campaniei electorale. Astfel, prin campania „Vara românilor”, ce se desfășoară în perioada iulie – august, deputații merg pe teren și discută cu oamenii pentru a afla ce nevoie există la nivelul comunității, dar și ce probleme necesită rezolvare. Unele problemele pot fi rezolvate local, pentru alte însă, mai ales dacă se constată că este o problemă generală, este necesar să fie elaborate inclusiv proiecte de lege.

Întrebat ce părere are despre măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu, deputatul a răspuns că, în opinia sa, intenția este de a falimenta firmele românești și de a întări poziția multinaționalelor.

„Asta s-a urmărit timp de 33 de ani. În `90 aveam o economie națională foarte productivă, care ne-a permis ca în 7 ani România să plătească datoria externă în totalitate, undeva la 20 de miliarde de euro. Ori, acea economie, care aparținea în totalitate românilor, a fost înlocuită cu alta economie, care mai aparține doar în proporție de 10%  românilor. Restul de 90% este capital străin și pentru asta a fost nevoie de atâtea privatizări, de falimente, de tot felul de tunuri date. În acești 10% capital românesc, majoritatea sunt mici întreprinzători, care țin acest stat prin taxele pe care le plătesc. Deoarece statul nu este administrat eficient, cheltuielile sunt mai mari cu mult decât veniturile pe care statul le încasează. În loc să se reducă cheltuielile inutile, PSD și PNL propun aplicarea unor taxe doar acestor mici întreprinzători, nu și multinaționalelor – de exemplu, OMV”, a explicat Dumitru Flucuș.

Acesta a mai adăugat că AUR va abroga toate legile antinaționale – cum este și legea prin care 240 de regii naționale vor fi listate la bursă și privatizate – de îndată ce va ajunge la guvernare.  

Un alt subiect de actualitate abordat a fost Strategia Națională de Vaccinare. În ciuda asigurărilor date de către ministrul Rafila, anumite prevederi din actul normativ ridică serioase semne de întrebare. Dumitru Flucuș a precizat că, în mod normal, o astfel de lege ar fi trebuit să urmeze parcursul legislativ obișnuit, să existe dezbateri pe marginea acesteia și să se poată face modificări. De data aceasta, vorbim despre o Hotărâre de Guvern, care nu poate fi atacată la Curtea Constituțională.

„În acest caz se dă o Hotărâre de Guvern pentru simplul motiv că nu mai există niciun fel de cale de atac ca ea să fie scoasă sau modificată/ amendată. Acest act normativ nu are nici o legătură cu sănătatea românilor. Are legătură doar cu facerea de bani pentru cei care deja sunt foarte bogați și care iar vor să vândă tot felul de medicamente și de vaccinuri. Se cunosc legăturile apropiate dintre domnul ministru Rafila și Organizația Mondială a Sănătății”, a mai spus deputatul AUR.