ROPRES

Dumitru Flucuș (AUR) atrage atenția asupra unui nou abuz din partea PSD și PNL: a fost adoptată legea care prevede că discriminarea de gen, de opinie sau apartenență politică se pedepsește închisoare de la 6 luni la 3 ani

Distribuiți acest articol!

Este vorba despre Pl-x 491/2023, proiect de Lege pentru modificarea art.369 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, care a fost adoptat pe repede înainte în ședința Camerei Deputaților din 13 septembrie 2023, a precizat deputatul AUR Dumitru Flucuș.

În urma acestei decizii, art.369 va avea următorul conținut:

„Incitarea publicului, prin mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenență politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecție HIV/SIDA, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Dumitru Flucuș a afirmat că această modificare ridică semne de întrebare în contextul în care anul viitor vor fi patru rânduri de alegeri. Ce se va întâmplă dacă o persoană se consideră discriminat politic?

„Mi se pare un abuz extraordinar de mare. Ascunse sub ideea că noi protejăm oamenii, se protejează actualul regim politic, care se teme de alegerile viitoare și încearcă cumva să bage pumnul în gura presei, în gura televiziunilor și chiar și a oamenilor de rând care nu mai pot purta discuții între despre oferta politică, pentru că se poate considera că ai ai discriminat politic”, a afirmat deputatul.

În context, Dumitru Flucuș a mai spus că adoptarea unei astfel de legi dovedește că alianța PSD-PNL se tem că de rezultatul alegerilor de anul viitor și încearcă prin orice mijloace să se asigure că vor rămâne la guvernare.

„Faptul că acest proiect legislativ a trecut pe repede înainte, fără să aștepte prin sertarele de la Parlament, așa cum se întâmplă cu proiecte care stau ani de zile, arată faptul că actuala putere, partidele care au condus România în ultimii 30 de ani, se teme că poporul se trezește și poate să apere interesele naționale și interesele patriotice, și atunci încearcă să limiteze cât mai mult răsturnarea puterii prin alegeri libere.

Cum face asta? Dând astfel de legi prin care reduc la tăcere oamenii care se pot exprima pe probleme politice sau vin cu alte feluri de constrângeri, cum ar fi alegerea primarilor dintr-un singur tur, lucru care nu are nimic de-a face cu democrația”, a punctat deputatul.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...