ROPRES

Dumitrina Mitrea (AUR), sesizare către ministrul Muncii: Se constată discrepanțe majore la recalcularea pensiilor

Distribuiți acest articol!

Deputata AUR Dumitrina Mitrea cere ministrului Muncii și Protecției Sociale Marius Budăi clarificări privind o situație care privește recalcularea pensiei. Mitrea prezintă cazul domnului Illichman Marin, care a lucrat în condiții specifice grupei I de muncă timp de 25 ani în flota maritimă comercială Constanța, pe nave maritime și oceanice, în compartimentul „mașini”. La ora actuală, Illichman se luptă cu instituțiile statului pentru a demonstra că recalcularea pensiei, în conformitate cu Legea 221/2018, trebuie să fie 20 ani și nicidecum 30 ani.

Illichman a solicitat CNPAS și CJP Neamț recalcularea pensiei în conformitate cu Legea 221/2018, cu stagiu complet de cotizare, care, potrivit legii anterior precizate, trebuie să fie 20 ani și nicidecum 30 ani, cum greșit a fost reținut in decizia de pensionare 49610/P1466/08.11.2019.

Solicit prezentarea actualelor demersuri în vederea soluționării situației cu care se confruntă domnul Illichman Marin și care se regăsește, de altfel, în cazul prea multor pensionari. Mai mult, cum veți limita, pe viitor, producerea unor astfel de situații neconforme. Totodată, cer prezentarea soluției ce o vedeți fezabilă și posibil a fi implementată la nivelul tuturor Caselor Județene de Pensii pentru a nu mai exista discrepanțe majore la calculul, respective recalcularea pensiilor”, se arată în solicitarea deputatei AUR Dumitrina Mitrea.

Domnul Illichman a înaintat către CJP Neamț si un raport de expertiză contabila prin intermediul căruia a probat că nu a beneficiat de majorarea punctajului mediu anual. De asemenea, CJP Neamț s-a bazat în determinarea punctajului anual pe  decizia de pensionare, emisa de CJP Constanța, cu nr.240810/25.06.2001 prin care se stabilește stagiu de cotizare complet de 30 ani, în loc de 20 ani cum s-ar fi impus prin aplicarea art.14 din Legea 3/1997, dispoziție preluată si de art.56, alin.3 din Legea 263/2010. La cererea de recalculare nu a fost aplicat nici temeiul art.169, ind.2 din Legea 263/2010.  


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...