Dumitrina Mitrea (AUR): PSD și PNL vor pensii speciale pentru aleșii locali

În timp ce 75% dintre cetățenii României trăiesc sub pragul de subzistență, PSD și PNL vor pensii speciale pentru aleșii locali. Deputații social-democrați și liberali și-au unit forțele săptămâna trecută și au respins un proiect de lege susținut de AUR, care prevedea eliminarea indemnizațiilor lunare pentru limita de vârstă ce li se acordă persoanelor care au deținut funcții la nivel local.

Este vorba despre o inițiativă care viza abrogarea art. 210 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ. Potrivit acestei OUG, începând cu data de 1 ianuarie 2020, „se acordă o indemnizație lunară pentru limita de vârstă (cunoscută sub denumirea de pensie specială) pentru persoanele care începând cu anul 1992 au deținut calitatea de primar, viceprimar, președinte al consiliului județean sau vicepreședinte al consiliului județean”.

AUR a votat ca aleșii locali să nu primească un astfel de beneficiu la pensie

„În timp ce 75% dintre cetățenii României trăiesc sub pragul de subzistență, aleșii locali vor pensii speciale! Săptămâna aceasta, coaliția PNL – PSD- UDMR a agreat în Comisia de Muncă să păstreze pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, prefecților și subprefecților, membrii PSD motivând că această categorie a fost dezavantajată fiind aleși locali și că nu au avut posibilitatea să facă afaceri, ci doar să muncească pentru cetățeni.

Țin să vă precizez că, această categorie extrem de defavorizată beneficiază de contribuții la pensie și sănătate ca orice angajat, indemnizațiile lunare ale acestora au crescut vertiginos, iar în momentul ieșirii la pensie vor avea o pensie de stat extrem de avantajoasă, plus o indemnizație de merit (pensie specială) pentru activitatea prestata ca edil local. Nu mai vorbim de afacerile pe care și le-au lăsat moștenire până la a 4-a generație!”, a explicat Dumitrina Mitrea, deputată AUR.