ROPRES

Dumitrina Mitrea (AUR): depozitul de combustibili din județul Neamț, golit de cisterne din Ucraina și R. Moldova

Zeci de cisterne înmatriculate în Ucraina și în Republica Moldova au apărut în localitatea Alexandru cel Bun, județul Neamț, unde există un depozit de combustibili deţinut de Rezervele de Stat (A.N.R.S.P.S.- Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale). Localnicii au transmis numeroase sesizări către deputata AUR Dumitrina Mitrea, în care susțin că aceste cisterne încarcă combustibili din depozitele Rezervei de Stat.

În urma sesizărilor primite, Dumitrina Mitrea, deputata AUR de Neamț, a solicitat prim-ministrului Nicolae Ciucă să publice tipurile de contract încheiate între OMV şi A.N.R.S.P.

Ce tip de contract s-a incheiat între OMV şi A.N.R.S.P.S? Care sunt condiţiile contractuale (obiectul, preţuri, durată, sancţiuni, drepturi­, obligaţii etc.)? S-a efectuat reîntregirea stocurilor din depozitele Rezervei de Stat de la nivelul judeţului Neamţ în conformitate cu prevederile Legii 82/1922 privind rezervele de stat?„, a întrebat deputata AUR Dumitrina Mitrea.

Mai mult, personalul de la depozitul Rezervelor de Stat, cu care un reporter nemţean a încercat să discute, a avut o atitudine mai mult decât suspicioasă, ba chiar mai mult a comunicat că nu are voie sa adreseze nicio întrebare despre ce se întamplă acolo, cu atât mai puțin să se relateze despre aceste aspecte. Pe de altă parte, Prefectul Adrian Niţă susține că se înlocuiesc stocurile de combustibili şi de toată acesată operaţiune se ocupă OMV. A.N.R.S.P.S. are un contract cu OMV. Compania austriacă scoate motorina veche pe loturi şi pune în loc altă motorina, produsă recent.

S-ar putea să-ți placă și...