Dumitrina Mitrea (AUR): „Când poporul este în stradă, parlamentarul trebuie să apere acești cetățeni”

Dumitrina Mitrea, deputat AUR Neamț, a vorbit într-un interviu acordat redacției 4media.info despre protestele din ultima perioadă și deciziile domnului Raed Arafat cu privire la pandemie.

Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip și eu duminică seară la protest și să fiu alături de cetățenii României care și-au arătat nemulțumirea. Aceste restricții puse în ultimul timp sunt principalul motiv al nemulțumirii românilor. Autoritățile nu reușesc să comunice într-un mod coerent și transparent cu privire la ce se întâmplă în țară pe vreme de pandemie, iar românii au simțit această lipsă de comunicare.” spune doamna Dumitrina Mitrea.

Locul unui parlamentar este să stea, întradevăr, în parlament și să facă legi pentru binele poporului. Dar când poporul este în stradă, parlamentarul trebuie să apere acești cetățeni, să apere libertățile și constituția țării. Domnul Raed Arafat a sustținut că situația la noi în țară este acceptabilă din punct de vedere al restricțiilor. Declarația domnului Arafat mă surprinde, având în vedere că la Piatra Neamț au murit 10 oameni la ATI, din cauza unui incendiu. Situația nu este deloc acceptabilă atâta timp cât nu vedem o organizare stabilă din partea autorităților.

Întrebată daca poziția de conducere a domnul Raed Arafat se clatină în perioada asta, doamna Dumitrina Mitrea răspunde: “Trebuie să se gândeasca foarte bine la deciziile pe care le va lua de acum încolo, deoarece cetățenii au început să își dorească ca acești oameni să dispară de la conducere și nu este o dorință a partidului AUR, cum spune majoritatea politicienilor de la putere. Toate aceste lucruri sunt ca urmare a acțiunile pe care le-au luat până în acest moment. Trebuie să găsească un plan foarte bine pus la punct pentru a ieși din nebunia pe care ei au creat-o”