Actualitate OPINII

DSP București: Au fost recoltate încă 11 probe la școala unde a fost depistată noua tulpină de coronavirus

Distribuiți acest articol!

La scoala Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, s-a extins ancheta epidemiologică, după ce a fost desptată noua tulpină de coronavirus şi au mai fost recoltate încă 11 probe, a anunțat duminică Ministerul Sănătăţii.

Conform unei informări a ministerului, se aşteaptă rezultatul acestor noi teste pentru tulpina cu contagiozitatea ridicată.

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la ‘Matei Balş’ zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, declară ministerul sănatații conform, G4 Media.

.Persoanele depistate pozitiv nu au călătorit în străinătate. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a luat decizia ca şcoala să fie închisă, iar luni se va realiza dezinfecţie generală, inclusiv nebulizare. Între timp directorul școlii, dar și directorul adjunct se află în carantină, transmite Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Sursă text: libertatea.ro

Sursă foto: smartliving.ro

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...