Drulă a vândut 20% din acțiunile la Zipline, pentru 588.000 dolari. Ex-ministru milionar în investiții VIDEO

scris ieri, 20:37

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, actual parlamentar și vicepreședinte al Uniunii Salvați România (USR), a vândut 20% din acțiunile pe care le deținea la Zipline, o companie care produce drone, pentru aproximativ 588.000 de dolari.

Zipline este o firmă care livrează produse medicale, în special, cu aparate de zbor, drone, autonome, fiind operațională în mai multe țări din Africa și în SUA. 

CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

„Zipline este startup-ul la care am fost unul dintre primii colaboratori, înainte să intru în politică. Este în CV-ul meu în toate variantele pe care le puteți căuta, din 2014 până în prezent. Compania este ceea ce se numește un Unicorn. Acțiunile pe care eu le am la Zipline sunt în toate declarațiile mele de avere, care sunt publice pe site-ul ANI. Crescând valoarea, cum cresc la Unicorn acțiunile, am vândut o parte din acțiuni, adică 20%”, a spus Drulă, pentru psnews.

Unicornii sunt companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.

Investițiile fostului demnitar au crescut, conform sursei citate, de peste 100 de ori, de la puțin peste 20.000 de dolari la peste 2,5 milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Silviu Dragomir, Fondator Eucom Business Language: Dacă avem 30% dintre companii care au afaceri de până în 500.000 de euro, investițiile pe care acestea le pot face în digitalizare sunt relativ mici. De aceea stăm atât de prost

Profit.ro a anunțat în 2016 că Rwanda a lansat primul serviciu național de livrări cu drone din lume, prin care transportă sânge către 21 de centre de transfuzii situate în jumătatea de vest a statului. Prin intermediul acestui serviciu pot fi acoperite,

 » Aflați mai multe informații aici.