Dronă prăbuşită în Insula Mare a Brăilei. Ce spune MApN VIDEO

MApN anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

“În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice”, a transmis Ministerul Apărării.

Publicația locală Debraila.ro a relatat anterior că joi seara, în jurul orei 22:00, Poliția a fost anunțată cu privire la prăbușirea unei drone de origine militară pe câmp, în Insula Mare a Brăilei, în zona fermei Filipoiu, la aproximativ 12 km distanță de trecerea bac.

Poliția și Jandarmeria au izolat zona, iar autoritățile locale au precizat că doar Ministerului Apărării Naționale este abilitat să comunice pe acest subiect.
Joi seara, în jurul orei 20:00, presupusa dronă a fost filmată deasupra caselor din zona Grădina Mare, aproape de Dunăre.


“Scotea un sunet ciudat, puternic”, a declarat cel care a filmat.

O operațiune de amploare se desfasura vineri în Insula Mare a Brăilei. Armata, SRI, Poliția, Jandarmeria și ISU au izolat zona. Craterul format de dronă are un diametru de aproximativ 4 metri, fiind extrem de vizibil și din aer, potrivit Debraila.ro. Locul prăbușirii dronei se află la 8 km de trecerea bac dinspre municipiul Brăila spre Insula Mare a Brăilei.