Drama fermierilor: au ajuns la capătul puterilor din cauza jafului din țară

Sunt momente crunte pentru mii, poate sute de mii de fermieri și transportatori din întreaga țară. De mai bine de 10 zile oamenii au ieșit în stradă și au paralizat artere importante din trafic cu camioanele care, până acum, își aveau locul doar pe câmp. Cu toții au mărturisit că au ajuns la capătul puterilor și că s-au săturat să fie bătaia de joc a liderilor-cheie. Mulți vor să li se respecte drepturile, să vină înapoi acasă și să muncească în condiții normale, însă aici nu îi așteaptă decât datorii și taxe uriașe.

Fermier Vasile: „Am făcut o fermă cu gândul să mă întorc acasă, să-mi cresc copilașii, să nu mai fiu călător, străin, departe de ei, de dorul copiilor care m-a măcinat. Din 2015 și până în prezent, statul român mi-a acordat suvenții 100 mii euro, bătaie de joc. Am niște credite, îngropați în datorii, nu avem scăpare decât să plecăm. Uitați unde am ajuns cu o familie cu atâția copii, durere, chin, muncă, nopți nedormite.

Acesta este strigătul de ajutor al românilor disperați care, de 10 zile, încearcă să se facă auziți. Chinuiți de dor, indignați că muncesc zile și nopți în străinătate și în țară fără să se aleagă cu nimic și ajunși la sapă de lemn din cauza datoriilor uriașe, oamenii vor să se facă dreptate și pentru ei.

În ciuda răspunsurilor de până acum și a negocierilor eșuate, fermierii și transportatorii promit că nu se vor întoarce acasă decât după ce vor fi găsite soluții pentru ei.