Dragoș Geamănă: Rusia a pornit o campanie anti-românească împotriva partidului AUR Moldova

Dragoș Geamănă, coordonator AUR București, a fost invitat la emisiunea Focus prezentată de Olivia Bulboacă pentru a discuta despre războiul Rusiei pornit asupra partidului AUR în Moldova, relația AUR cu cetățenii moldoveni, dar și alte subiecte ce pot fi urmărite pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5zewYB5d9B/

Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre campania puternică de fake-news a Rusiei la Chișinău împotriva partidului AUR Moldova: „Cei care fac politică acum în Republica Moldova sunt cei care răspândesc știri false la adresa partidului AUR Moldova, iar liderii partidului comunist și partidului socialist în frunte cu Voronin și Igor Dodon, fostul președinte, sunt activi implicați. Nu este o surpriză prea mare pentru cetățenii Republicii Moldovei și nici pentru cetățenii României. Comuniștii și socialiștii au sprijinit în ultimii 30 de ani politicile Rusiei în Republica Moldova și au contribuit în mod activ ca această țară să nu se ridice pe nici un plan. Există șansa ca Alianța pentru Unirea Românilor să elimine această influență rusă și după ce va intra la guvernare. AUR vine cu tip de politică în care românii sunt reprezentați de către politicieni în mod demn.” afirmă Dragoș Geamănă.

Întrebat care este relația AUR în Republica Moldova cu cetățenii și care este scopul campaniei lansată în care se cer 500 de membrii, domnul Dragoș Geamănă răspunde: „O campania cum este cea pe care o duce AUR în Republica Moldova necesită resurse umane, iar în România am demostrat că putem face treabă bună cu bani puțini. Resursa umană nu poate fi înlocuită, așadar, este nevoie ca oamenii să se implice și să participe la acțiunile pe care le derulează AUR în Republica Moldova. Ideea că suntem unul și același popor a fost pus sistematic în umbră, iar în Republica Moldova s-a spus în mod incorect că ar fi vorba de două popoare și de două limbi diferite. La Chișinău există o campanie anti-românească activă. AUR își dorește ca toți cetățenii să aibă șansa să își poată folosi aptitudinile pe care le au, și considerăm că statul are rolul de a crea facilitățile ca toți cetățenii să se poată dezvolta.”

Urmăriți emisiunea prin link-ul următor: