Dragoș Geamănă: „AUR va continua să susțină înființarea anchetei în cazul Spitalului Foișor, acolo a fost vorba de o improvizație”

Dragoș Geamănă, președinte AUR filiala București, a vorbit despre comisia de anchetă în cazul Foișor și noile acțiuni ale partidului AUR.

“Copreședintele AUR Claudiu Târziu a cerut în cadrul Senatului înființarea unei comisii de anchetă în cazul Spitalului Foișor, deoarece au fost încălcate toate protocoalele, iar bolnavii proaspăt operați au fost scoși din spital în miez de noapte. Spitalul Foișor nu era pregătit să găzduiască persoane bolnave de covid, iar în mod cert, acolo a fost vorba de o improvizație. Este normal să cerem ce s-a întâmplat acolo și cum s-a ajuns într-o asemenea situație. Autoritățile nu au fost pregătite, deși au avut timp să construiască secții de ATI și totuși nu au făcut acest lucru, dar au ajuns să dezafecteze un spital de ortopedie și să înființeze o secție ad-hoc pentru persoane bolnave de covid.” afirmă domnul Dragoș Geamănă în legătură cu Spitalul Foișor din Capitală.

“Înființarea unei comisii de anchetă a fost respinsă fără explicații. Ar fi trebuit să știm pe viitor cum să procedăm în astfel de cazuri, dar sper ca cei care au luat deciziile au învățat ceva și nu vor mai pune în situații similare alți bolnavi. Din păcate, vedem că mai bine de un an de zile, trecem din improvizații în improvizații, iar sistemul nu este încă pregătit pentru o criză majoră. Se tot spune de aparația unui noi val de îmbolnăviri, dar noi nu vedem vreo pregătire în acest sens din partea autorităților.” vorbește domnul Dragos Geamănă.

“Constatăm că avem un spital de ortopedie care este acreditat pentru un anumit tip de operații și pentru deținerea unei bănci de țesuturi necesare pentru asemenea operații, dar care este desființat de către autorități în perioada în care urma să fie acreditat. Din această cauză, se ajunge ca un anumit tip de operații să aibă loc doar în sistemul de sănătate privat. Partidul AUR va continua să susțină înființarea acestei anchete în cazul Spitalului Foișor și trebuie să ne dăm seama de ce s-a întâmplat acolo în mod onest.” afirmă domnul președinte AUR filială București.