Dr. Mihaela Bilic: Facem burtă de la fructe exact ca băutorii de bere! Că mănânci struguri, că bei vin, tot alcool se numește
Fructele înseamnă apă cu fructoză, iar ficatul procesează fructoza similar alcoolului. Asta, pentru că celulele organismului nostru nu au nevoie de fructoză ca să funcționeze, ci de glucoză, ca urmare, fructoza se va transforma în grăsime de rezervă. De aceea fructele trebuie consumate ca un desert și nu în cantități excesive. Altfel, ne vom îngrășa și este o grăsime urâtă, exact ca a băutorilor de bere, care se depune pe abdomen, avertizează medicul nutriționist Mihaela Bilic. Ea a atras atenția, într-o intervenție la Digi24, că pepenii sunt „campionii” acestui sezon, dar în curând va veni „artileria grea”: strugurii!
„Fructele nu trebuie consumate în exces. Exces înseamnă cantitatea de fructe ce trece de ce ar intra într-o palmă, așa cum și pâinea trebuie măsurată tot cu palma. Fructele se pot consuma pe post de desert. Fructele nu sunt un aliment de bază, nu pot înlocui niciodată mâncarea clasică, pentru că din apă cu fructoză noi nu putem funcționa. Vitaminele și mineralele pe care le conțin nu au aport caloric, acelea sunt micronutrienți, deci nu au rol de hrănire”, a explicat Mihaela Bilic.
Medicul atrage atenția asupra unor raționamente greșite a multora dintre noi atunci când este vorba despre fructe,
» Citește tot articolul pe www.digi24.ro