dr. ing. Marius Lulea, auditor energetic: Bucureștiul are nevoie de centrale de cartier sau bloc

În pofida promisiunilor lui Nicușor Dan, capitala României se confruntă cu o criză persistentă: lipsa apei calde și a unei încălziri adecvate. Această realitate cruntă, în care bucureștenii sunt lăsați să tremure în propriile case, nu este doar o dovadă a eșecului sistemului de termoficare, ci și o mărturie a incapacității primarului Nicușor Dan de a aduce schimbarea mult așteptată.

dr. ing. Marius Lulea: Practic toți românii plătesc încălzirea costisitoare din București

„Soluția existentă pe București pentru termoficare este depășită moral, fizic și cu costuri foarte ridicate de întreținere și exploatare. Practic toți românii plătesc încălzirea costisitoare din București.

Soluțiile sunt două: centrale de Bloc sau centrale de cartier care să deservească mai multe blocuri. Devine mai ieftin să ne asumăm aceste investiții , fie din fonduri europene fie prin credite garantate de stat cu dobânzi mici sau aproape egale cu zero decât menținerea a ceea ce există.

Fiecare Asociație de proprietari va găsi cea mai bună formă de gestionare, este în interesul lor. Astăzi Bucureștenii sunt la mâna autorităților publice care se plâng că nu au bani”.

În concluzie, situația disperată în care se află locuitorii Bucureștiului nu este doar o chestiune de disconfort, ci o reflectare a unei administrații ineficiente și a unei leadership lipsit de soluții concrete. În timp ce oamenii se luptă cu frigul în propriile locuințe, întrebarea care rămâne este: cât de mult vor mai tolera bucureștenii această realitate înghețată, ignorată de cei care ar trebui să fie pilonii „schimbării și progresului”?