Două ȘCOLI din CONSTANȚA au trecut la PLANUL ROȘU din cauza COVID!

Două școli din municipiul Constanța au trecut la planul roșu din cauza faptului că o profesoară, care își desfășura activitatea în cele două instituții, a fost depistată cu virusul SARS-CoV-2.

„În cursul zilei de joi, 17 septembrie a.c., în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a aprobat aplicarea scenariului 3 (rosu) pentru 3 clase a III-a de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța și 2 clase a II-a pentru Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța.

Menționăm că măsurile au fost adoptate ca urmare a confirmării unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic care își desfășoară activitatea în cele două instituții școlare“, au transmis reprezentanții ISJ.

Măsura va fi valabilă până pe data de 1 octombrie a.c.

Din ancheta epidemiologică realizată de DSP Constanța, reiese faptul că profesorul a fost în contact cu elevii.

Modificarea scenariului de funcționare a fost avizată, în prealabil, atât de ISJ Constanța, cât și de DSP Constanța.

Alte două unități de învățământ din municipiul Constanța au trecut, recent, în scenariul 3 de funcționare: Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța, până pe data de 28 septembrie a.c., respectiv Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, până pe data de 29 septembrie a.c.

Citește și: PROFESOARĂ de la Şcoala 29, confirmată cu COVID-19 după ce a ținut ORELE!

A.F.