DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE bate PASUL pe LOC

DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE bate PASUL pe LOC

Pandemia în care ne aflăm a afectat mai multe domenii de activitate, inclusiv cel judiciar. Aici este vorba de faptul că judecătorii nu au încotro și sunt nevoiți să amâne ședințele de judecată pentru a da posibilitatea inculpaților să fie prezenți. Mulți dintre ei se află în izolare la domiciliu.

Un caz concret este legat de dosarul grupării infracționale care acționa prin metoda Chei potrivite. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța la data de 23.07.2019, iar acum se află în faza de apel. Între timp au mai fost disjungeri, care încă se află pe fond. Însă, la apel, la data de 3 decembrie, judecătorii Curții de Apel au decis să amâne cauza pentru a da posibilitatea inculpatului Lăcătar Dumitru Gabriel să participe la proces (el fiind carantinat/izolat la domiciliu). Astfel, următorul termen a fost stabilit pentru data de 14.01.2021.

Amintim că s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 30.06.2019, față de un număr de 31 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și furturi calificate, precum și pentru infracțiuni la regimul rutier. Ca stare de fapt s-a reținut că inculpații s-au constituit într-o grupare infracțională având drept scop săvârșirea de furturi din locuințe. Astfel, aceștia au achiziționat unelte foarte performante care descuiau practic orice broască sau yală de ușă, situație în care se pătrundea în interiorul locuinței, de unde erau sustrase sume de bani și bunuri de valoare într-o manieră extrem de ordonată, astfel că de multe ori victimele nici nu realizau că au fost prădate. Întrucât membrii grupării constituită din persoane cu antecedente penale impresionante cunoșteau faptul că se pot împăca cu victimele infracțiunii de furt, au mizat și în mod efectiv au determinat multe dintre acestea să își retragă plângerile, scontând pe faptul că cea mai mare parte dintre fapte va rămâne nedescoperită, astfel că eventualele cheltuieli cu împăcarea să reprezinte un procent minor din venituri.

Prejudiciul estimat în această cauză este de 700.000 lei, în cea mai mare parte nerecuperat. Dosarul a fost instrumentat de procuror împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța – Biroul Investigații Criminale, cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale și al lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul unităților de poliție pe raza cărora au fost săvârșite diferite fapte de furt.” Menționăm că activitatea grupului infracțional a fost extinsă pe tot teritoriul țării, membrii grupării având o mobilitate și o dinamică semnificativă în deplasare, situație în care la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au fost preluate și reunite un număr de 45 dosare reprezentând cauzele formate în urma furturilor comise de membrii grupării pe tot teritoriul țării”, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Citește și:

DETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Video:

Liliana IONIȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.