Politică

Dorinel Cosma: Câte unități operative subordonate IGSU nu au în dotare autospeciale de pompieri funcționale echipate cu scară telescopică?

Distribuiți acest articol!

În contextul evenimentului care a avut un deznodământ tragic soldat cu moartea unei femei din Constanța, din cauza faptului că pompierii nu au putut interveni corespunzător, deoarece autospecialele sosite la fața locului nu aveau în dotare nici autoscară și nici saltea pneumatică, aceștia privind neputincioși  cum femeia a căzut de la etajul 6 al imobilului în care locuia, în timp ce încerca să coboare pe zidul blocului, din balcon, senatorul Dorinel Cosma a făcut o interpelare către Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, adresându-i următoarele întrebări:

1. Câte unități operative din subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu sunt dotate corespunzător, mai exact  nu au autospeciale de pompieri cu scară telescopică  sau cu scară rulantă?

2. Care este numărul concret al autospecialelor de pompieri funcționale echipate cu scară telescopică, respectiv cu scară rulantă existente la momentul actual în dotarea unităților operative din subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență?

3. Câte unități operative din subordinea Inspectoratui General pentru Situații de Urgență sunt dotate cu perne pneumatice de salvare și care este numărul celor care nu au în dotare un astfel de echipament?

4. Care sunt măsurile pe care le veți lua pentru ca echipajele să poată ajunge în timp util și să fie dotate în mod corespunzător, în funcție de natura intervenției, astfel încât evenimente tragice precum cel mai sus menționat să nu se mai repete în România anului 2021?


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...