Dorinel Cosma (AUR): Lucrările de construcție a podului peste Siret, între localitățile Talpa și Zamostea, stagnează de aproape 20 de ani/Două specii de insecte și o broască, protejate de lege, împiedică reluarea lucrărilor

Lucrările de construcție a podului peste Siret, între localitățile Talpa și Zamostea, stagnează de aproape 20 de ani. Finalizarea podului a fost tărăgănată de-a lungul timpului inclusiv de către observațiile specialiștilor din Ministerul Mediului – două specii de insecte și o broască, protejate de lege, ar încurca demersurile de reluare a lucrărilor relatează presa locală. În acest context, Dorinel Cosma, senator AUR de Botoșani, l-a interpelat pe ministrul Mediului, Mircea Fechet, și a solicitat informații despre data la care va fi finalizată construcția.

Senatorul a amintit că finalizarea lucrărilor de construcție a acestui pod din beton armat ar scurta distanța parcursă între cele două județe cu 15 kilometri. Mai mult decât atât, ar putea fi cel mai sigur pod rutier de peste râul Siret, care face legătura între județele Botoșani (Talpa) și Suceava (Zamostea).

„Având în vedere că finalizarea acestei investiții este de o importanță majoră pentru locuitorii județelor Botoșani și Suceava, iar lucrările stagnează din anul 2004, ministerul a dat asigurări în urma unei vizite la Botoșani anul acesta că va adopta măsuri de urgentare a reluării execuției lucrărilor de construcție”, a mai precizat Dorinel Cosma.

În interpelarea adresată ministrului Mediului, senatorul AUR Dorinel Cosma a solicitat răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. Care este stadiul lucrărilor, în prezent, la podul peste Siret, între localitățile Talpa și Zamostea?
  2. Ce fonduri au fost alocate pentru deblocarea situației și finalizarea acestui pod?
  3. Care sunt procedurile care trebuie urmate pentru deblocarea situației și reluarea lucrărilor?
  4. Când estimați că vor fi reluate lucrările și finalizate?