Dorinel Cosma (AUR) despre reforma fiscală a Guvernului Ciolacu: Ne opunem cu fermitate acestor măsuri nedrepte

Senatorul AUR Dorinel Cosma a criticat decizia Guvernului Ciolacu de a-și asuma răspunderea pe pachetul fiscal al cărui singur rezultat va fi, nu reducerea risipei – așa cum susțin PSD și PNL, ci distrugerea economiei românești.

Dorinel Cosma a reiterat faptul că Alianța pentru Unirea Românilor se opune cu fermitate acestor măsuri nedrepte și va lupta pentru drepturile și bunăstarea românilor. În acest sens, parlamentarii AUR vor depune săptămâna aceasta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. Aceștia cer ca pachetul de măsuri fiscale să fie dezbătut în Parlament, așa cum este normal să se întâmple într-o democrație.

„PSD și PNL au ales să crească taxele într-o încercare de a-și acoperi propriile hoții. Eliminarea scutirilor de taxe pentru sectoare cheie precum construcțiile, agricultura și industria alimentară va afecta grav un milion de angajați din aceste domenii, aducându-le salarii mai mici și majorând costul vieții pentru toți românii.

De asemenea, taxarea diferențiată a microîntreprinderilor, introducerea unei taxe de 70% pentru orice sumă fără proveniență dovedită și impozitul suplimentar de 1% pentru bănci vor duce la creșterea prețurilor și la o reducere a puterii de cumpărare a cetățenilor”, a afirmat senatorul Dorinel Cosma.