Dorinel Cosma (AUR): Criticile aduse de Mihai Eminescu politicienilor de la acea vreme, mai actuale ca oricând

La împlinirea a 133 de la trecerea în neființă a poetului național Mihai Eminescu, senatorul AUR Dorinel Cosma a susținut o declarație politică, prin care a arătat că opera critică eminesciană și analizele sale politice de mare finețe sunt cât se poate de actuale. Eminescu este considerat cel mai bun analist politic pe care l-a avut România până la ora actuală, având în vedere luciditatea sa în a judeca realitățile din actualitatea social-politică a acelor ani, a subliniat Cosma.

Faptul că publicistica eminesciană și criticile ale la adresa clasei politice de la acea vreme sunt încă actuale, ilustrează capacitatea extraordinară a marelui poet și jurnalist de a înţelege ceea ce mulţi dintre specialiștii de astăzi nici măcar nu îndrăznesc să spună. Însă, dacă ar fi să suprapunem cuvintele de atunci ale poetului peste realitatea politică şi economică a României de astăzi, am găsi multe similitudini. Vremea a trecut, însă România a făcut o involuție din cauza clasei politice parazitare. În această mare de partide trădătoare, care au pus interesul personal mai presus de cel național, AUR este singurul partid de opoziție, antisistem și dedicat poporului, de care România are nevoie, subliniază senatorul Dorinel Cosma.

Ideile exprimate de poetul și marele gazetar de viziune reprezintă un naționalism protector, un  naționalism eminescian pe care și noi ar trebui să-l adoptăm în fața globalismului. Aşa cum se arată a fi şi astăzi, „Nu se ştie ce înseamnă partidele de caracter, nu avem decât partide personale. Oameni fără caracter, fără convingere. Se aliază azi cu unii, mâine cu alţii, duşmanii de ieri devin azi prieteni în acelaşi partid. Nu te poţi bizui pe nimeni, căci nu ştii ce purtare va avea cutare în anume împrejurimi” (Mihai Eminescu). Cât de actuale sunt cuvintele marelui poet, dragi colegi, în special dragi colegi din frumoasa coaliție!”, a declarat senatorul AUR Dorinel Cosma.

În finalul declarației politice, senatorul AUR Dorinel Cosma a afirmat că avem datoria de a-l cinsti pe Mihai Eminescu așa cum se cuvine, pentru că prin el respiră întreaga cultură româneacă și spiritul național.

Prin opera sa, Mihai Eminescu a contribuit şi va mai contribui peste veacuri la schimbarea din temelii nu numai a poeziei româneşti, ci şi la revigorarea societăţii româneşti , la alinierea acesteia la valorile morale autentice. Din 2011, prin lege, în România, 15 ianuarie a devenit Ziua Culturii Naționale.