Dorin Chirtoacă(AUR Moldova): „Avem șansa să schimbăm lucrurile spre bine pe 11 Iulie. De ce trebuie să fim condamnați mai departe la sărăcie?”

Dorin Chirtoacă a vorbit la Costuleni, Ungheni despre importanța acestor alegeri de pe 11 Iulie. Avem șansa să schimbăm lucrurile spre bine.

„Marele adevăr și secret al acestor alegeri este că oricâte ajutoare vor veni din Europa, ele nu pot rezolva problemele noastre. Acele ajutoare sunt incomparabil mai mici cu ceea ce se dă peste Prut. Nu a ajuns raiul pe pământ peste Prut, dar este mult mai bine la ei și au o situație financiară mai bună. Au salarii, pensii și burse mai mari, dar nu sunt la fel de bune ca în Germania sau Austria. România s-a mișcat înainte, iar noi am rămas în urmă.

România primește ajutoare pentru pandemie în valoare de 80 de miliarde de euro, iar Moldova va primi mai puțin de 400 de milioane de euro. Este de 200 de ori mai puțin nouă decât dincolo de Prut. Noi nu suntem de 200 de ori mai puțin oameni sau Republica Moldova nu este de 200 de ori mai mică decât România. De ce trebuie să fim condamnați mai departe la sărăcie?” afirmă Dorin Chirtoacă la Costuleni, Ungheni.