ROPRES

Dorel Acatrinei (AUR) cere Guvernului să mărească alocațiile pentru copii: să fie armonizate cu un coș minim de consum pentru creșterea unui copil

Distribuiți acest articol!

Dorel Acatrinei, deputat AUR de Suceava, cere Guvernului să mărească alocațiile pentru copii: să fie armonizate cu un coș minim de consum pentru creșterea unui copil. Solicitarea vine ca urmare a constatării că românii sunt afectați de creșterea prețurilor la alimente și utilități, în contextul în care veniturilor populației nu au fost indexate cu rata inflației.

Acatrinei subliniază că valoarea alocației de stat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani – 256 de lei – este insuficientă pentru a ține un copil la creșă sau la școală, aceasta fiind principala cauză a abandonului școlar. Ca argument, deputatul AUR citează un comunicat al Ministerului Educației, potrivit căruia, 15.500 de elevi de clasa a VIII-a nu au fost înscriși de către școli la evaluarea națională. Instituția nu a investigat care sunt motivele.

În acest context, Dorel Acatrinei solicită Guvernului Ciolacu să mărească alocațiile de stat pentru copii de la 256 de lei la 631 de lei, ca primă măsură pentru reducerea abandonului școlar și ajutarea familiilor cu copii să depășească pragul de sărăcie.

Sursa de finanțare este eliminarea ori impozitarea drastică a pensiilor speciale și eliminarea finanțării partidelor parlamentare de la bugetul de stat, precizează deputatul AUR.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...