Politică ROPRES

Dorel Acatrinei (AUR): Violențele migranților din zona Calais-Franța care au dus la uciderea românului Mihai Spătaru, un atentat la securitatea cetățenilor UE

Distribuiți acest articol!

Dorel Acatrinei, deputat AUR, a făcut o interpelare către premierul Florin Cîțu, ca urmare a tragediei petrecute pe autostrada A28 din Franța, unde brăileanul Mihai Spătaru, șofer profesionist de TIR, a fost înjunghiat mortal. Tragedia s-a produs în contextul în care Franța devine una dintre cele mai periculoase zone de tranzit pentru șoferii români, oameni care devin victime ale hoților de motorină sau migranților din zona Calais.

Problemele sunt cauzate de miile de migranți ilegali stabiliți pe malul francez al Canalului Mânecii care încearcă, prin orice mijloc, să ajungă în Marea Britanie. În trecut, migranții se apropiau de această zonă la adăpostul întunericului, între timp, aceștia se năpustesc, în plină zi, asupra vehiculelor cu marfă care traversează Canalul în Marea Britanie, intimidând și amenințând șoferii, totul sub ochii autorităților franceze, explică deputatul AUR.

El subliniază că autoritățile franceze „afișează un grad ridicat de toleranță față de acești migranți, permițându-le chiar să-și construiască case din cartoane la marginea autostrăzii. În situațiile în care sunt găsiți ascunși prin diverse compartimente ale camioanelor, sunt eliberați fără alte sancțiuni. Prin aceste acțiuni ale autorităților, fenomenul este încurajat și perpetuat. Aceste situații au un impact negativ asupra transportatorilor de marfă, punând astfel presiune pe un segment economic deja afectat de migrația forței de muncă, de pachetele de mobilitate adoptate la nivel european și de impozitarea diurnelor care sunt recalificate abuziv de ANAF ca venit salarial”.

În acest context, Dorel Acatrinei îi solicită premierul Cîțu să deschidă canale de comunicare, la nivel de prim-ministru, între România si Franța, „care să aibă ca obiectiv măsuri concrete și monitorizarea violențelor produse de migranți, precum și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislație pentru descurajarea violențelor. Iar dacă acestea nu vor avea eficiență, solicităm să ridicați chestiunea la nivelul organismelor Uniunii Europene”, se arată în interpelarea deputatului AUR.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...