Doi apropiaţi ai Gabrielei Firea au fost numiţi la BTT, companie dată cadou Ministerului Familiei

Intrat recent în subordinea Ministerului Familiei condus de Gabriela Firea, Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) a angajat recent doi noi administratori, ambii apropiaţi de cuplul Firea-Pandele. Unul a fost jurnalist la televiziunea primarului din Voluntari, iar celălalt este un consilier PSD care în trecut era liberal.

Unul dintre cei doi noi angajaţi este George Alexandru Ciubotaru, fost prezentator la Metropola TV, televiziunea deţinută de către primarul din Voluntari Florentin Pandele, soţul ministrei. În timpul mandatului Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei, acesta a fost promovat la Compania Municipală Consolidări, unde era „specialist relaţii publice” dar şi la Administraţia Municipală Pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, unde era inspector.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, Ciubotaru deţine 13 terenuri, cea mai mare parte agricole, un apartament în Sectorul 1 al Capitalei, un autoturism Mazda şi niciun cont bancar.

Cel de-al doilea nou administrator de la BTT este George Adrian Turmac, un absolvent al Academiei de Ştiinţe Economice, fost economist la RATB. Acesta şi-a început cariera politică la 25 de ani, când a candidat la alegerile locale din 2012 pentru un loc în Consiliul Local al Sectorului 4. După ce a eşuat la alegeri, acesta încearcă din nou, de data asta sub aripa PNL şi reuşeşte să obţină în 2016 postul de consilier.

BTT a trecut din subordinea Ministerului Sportului la Ministerul Familiei la începutul luni octombrie 2022, prin hotărâre de Guvern. Înfiinţat în 1968 sub forma unei agenţii de turism, BTT mai deţine un singur activ de valoarea – Hotelul Forum din Costineşti.